Pups

Zo af en toe fokken we pups uit zorgvuldig gekozen ouderdieren. Zij zijn getest op HD, ED, ogen en hierop vrij bevonden. Ook worden er bij de ouders DNA testen gedaan op PRA 1, PRA 2, en Ichthyosis.

 

De pups groeien op in de huiskamer, waar zij alles meekrijgen van het "normale" leven.
In de periode van 8 weken dat de pups in het nest zijn, worden zij 4 keer ontwormd. Daarnaast krijgen zij een microchip en stamboom van de Raad van Beheer.

In plaats van klakkeloos enten rond 6 weken, worden mijn pups getiterd op een leeftijd van 6-7 weken. Dit houd in dat door middel van een kleine bloedtest wordt gekeken of er nog antistoffen (meegekregen van mama) aanwezig zijn in het bloed. Zo lang dat het geval is heeft enten geen nut. Op deze manier worden de pups op het juiste moment geënt, en volstaat in de meeste gevallen één enting voor het eerste levensjaar. Ik ben dus niet tégen enten, echter ik ent wel graag bewust en niet meer dan nodig. Uiteraard gebeurd dit ook bij een dierenarts, en worden de pups zorgvuldig gecontroleerd en krijgen zij ook een paspoort mee.


Alle pups komen van ouders waarvan de combinatie voldoet aan de eisen die gesteld zijn door de Raad van Beheer en de Golden Retriever Club Nederland.

 

Ik leef voor mijn honden en onderneem veel met ze. Ik verwacht van toekomstige baasjes dan ook een passie, voldoende tijd en aandacht voor de pup.In verband met de regelgeving die niet toestaat dat een pup voor een leeftijd van 15 weken de grens over gaat, kunnen wij helaas geen pups in het buitenland plaatsen.